АРХИВ


ОРГАНИЗАЦИОНЕН ЖИВОТ
  • На 22 март 2008 г. Съюзът на писателите земеделци проведе своето редовно годишно отчетно общо събрание. Председателят на съюза Иордан Борисов изнесе кратък доклад, след което представи литературния сборник "Детелина", който в най-пълна степен отразява извършеното през годината. Бяха изказани предложения относно рекламирането и разпространението на "последния лист от детелината", който обаче няма да бъде последния представителен за СПЗ сборник. Събранието завърши с литературно четене - присъстващите представиха свои стихове, посветени на пролетта, любовта и нестихващата жажда за живот и свобода. Накрая всички си пожелаха успешна творческа работа, за да стане факт и новата идея - антология с най-добрите творби на земеделските поети. На добър час!

  • На 24 март 2008 г., с цел да бъде съхранена от разграбване и унищожаване, библиотеката на СПЗ бе пренесена за временно съхранение в приемната на ПП на БЗНС на ул. "Врабча" №1, етаж втори.

  • На 15 декември 2007 г. Съюзът на писателите земеделци на свое редовно заседание направи преглед на изминалата литературна година. След доклада на председателя на Съюза г-н Йордан Борисов, бяха представени творческите планове за следващата 2008 година. Взето бе решение във връзка с публикуването на четвъртия том на сборника "Детелина". След закриване на дебатите писателите земеделци отбелязаха настъпването на Коледните и Новогодишни празници с приятелски коктейл.ТВОРЧЕСКИ СРЕЩИ